Nieuwe locatie Workshopplein

Misschien hebt u het in de wandelgangen al wel gehoord maar dit jaar is het Creaspektakel Workshopplein te vinden in de prachtige ambiance van de Bovenkerk in Kampen. U wandelt zo vanaf de Creamarkt het Workshopplein binnen, da’s toch reuze makkelijk!

De Bovenkerk (of St. Nicolaaskerk) is een gotische kruisbasiliek uit de 12e eeuw en is een van de meest beeldbepalende monumenten in het centrum van de stad Kampen. De kerk kent een rijke geschiedenis waarvan veel is terug te zien in dit eeuwnoude gebouw. Onder andere het vroeg-renaissance koorhek, een natuurstenen kansel en het internationaal vermaarde Hinsz-orgel uit 1742.

Naast de karakteristieke kerktoren kan de Bovenkerk bogen op een schip met dubbele zijbeuken, een gesloten priesterkoor met kooromgang en straalkapellen. In de kooromgang is veel moois te zien, zowel uit vroegere tijden maar ook veel nieuws. Opvallend is de semipermanente tentoonstelling van Kamper schilders Berns en Vogel waarbij het nieuwe Sint Nikolaas schilderij veel kijkers trekt. Bijzonder is ook het mega kunstwerk van Vogel gemaakt in en voor de Bovenkerk.

 

Nog steeds is de Bovenkerk een centrum van vele activiteiten waaronder concerten, zangavond, tentoonstellingen, radio- en tv opnamens en nog veel meer.

Een bezoek aan dit monument is zeer de moeite waard.